Tabung Belajar

Tuesday, February 1, 2011

25 Random Facts About Me

salam lucky blogger~~

bermulanya bulan Februari menandakan berakhirlah bulan januari...memang pun..semua orang tahu tu kan...hehehe...alkisahnya, choki telah datang pada awal pagi 1 februari dan meng'tag' syu untuk lebih mengenali diri syu (^_^) (ada juga orang nak kenal syu kan)....sebagai pembukaan bulan yang baru ni, jom kenal dengan penulis blog AURA LUCKY dan AURA KASIH....

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.

1. nama penuh syuzana bt abd halim...kawan-kawan panggil syu...family panggil zana....

2. anak kedua dari 4 orang adik beradik...

3. adik bradik syu semuanya pangkal nama bermula dengan "syu" baik laki atau perempuan...(kalu kol umah, cakap nama penuh yer)

4. sangat minat membaca novel & komik....ada koleksi novel & komik kat rumah...

5. hantu korea + cina...mak dengan abah la kata...hantu cina masa time sekolah...hantu korea lepas SPM....

6. sangat suka minum air soya dan air milo...

7. tak pandai nak beli kasut...beli bila betul2 terdesak je...

8. kurang membeli belah...tak pandai nak shopping...hehehe

9. suka main game...time nak exam pun main game gak...hahaha

10. suka makan kek coklat...terror la bab buat kek moist coklat...(masuk tong golek sendiri jap)

11. makan yang simple2 je...paling kurang nasi kicap telur...

12. tak makan telur kuning...melainkan kalu dah jadi telur dadar, syu makan la...

13. tak makan sayur...(sebab tu kulit tak licin..sob sob...)

14. suka duduk sorang-sorang...duduk dalam dunia sendiri...

15. susah nak mula tegur orang...tapi kalu orang tegur syu dulu, memang confirm akan dilayan...

16. sebelum kenal, orang akan kata syu sombong sebab pendiam...tapi bila dah kenal, hingaq satu asrama...

17. kalu luaran memang pendiam, tapi kalau dah rapat, cakap tak berhenti-henti...

18. pernah join sukan berkuda dan sukan memanah...kalau ada peluang nak sambung join sukan ni lagi (^_^)

19. teringin nak cuba rock climbing dengan bungee jumping...

20. ada banyak koleksi pooh...semua AS yang hadiahkan (^_^)

21. kalau ada peluang, nak cuba berada di belakang tabir...jadi sebahagian daripada kru-kru penyiaran...

22. haaa....syu ni kakak yang garangggg....kuat beletiaq (berleter)...

23. pernah belajar main piano...tapi sampai sekarang harrrammmm tak boleh nak main by heart...

25. suka sangat tengok lelaki melayu, chinese look...pengaruh korea banyak ni...alhamdulillah...AS pun chinese look juga (^_^)...tenang hati tengok...

kena tag 25 orang ker...jom kita berkenalan dengan blogger ni plak....

p/s : kepada sesiapa yang nak amik tag ni, amik la buat...pastu bagitau syu ea...boleh kenal-kenal (^_^)

8 comments:

awEEN said...

kene pikir medalam ni nak cari fakta ttg diri saye sendiri nih hehehe....

izzafey said...

weiii, aku punya mana?

rahman said...

cam aner tak tag orang tu?

Noorhasmira said...

thank you tag itu! huhu akan dipikir2kan.. huhu banyak tuh. 25! hehe nanti dah siap, cik mira bagitau. tak pernah lagi kena menda tag2 nih. hahahaha. menarik jugak nak layan nih. hehe

izzafey said...

tq add me dlm tag. tq again cik puan muda. i'm izzafey (30th) from kuching, tp i ore kelate. kerja sini

Noorhasmira said...

ok dah siap.
penat cik mira mengarang nih! hehe

Syuzana said...

tq ye sesapa yg sudi wat tag ni...cik mira...syu dah terjah(^_^)

awEEN said...

saye dah wat entry pasal saye... dtg la jenguk kat blog ye hehehe...